Dagens kändis


Idag när jag var vid Fridhemsplan såg jag "Iprenmannen". Han var tre äpplen hög och spatserade runt i linnekostym, allvarligt finns det någon läskigare typ än honom.......bläääää

Hoppas få se någon bättre kändis snart igen. För två veckor sedan såg jag Björn Gustavsson, ni vet han komikern vid Fridhemsplan, det är tydligen där man ska hålla till för att se kändisar =)

Kram V

Grattis världens bästa älskling


Lite sent, kvällen är nästan slut men jag grattar iallafall älsklingen som blev 35 år idag GRATTIS *trumpetfanfarer*

På älsklingen begäran gick vi till favorit Sushi restaurangen på Hornsgatan Panda Sushi. Vi är stammisar och jag äter iallafall en gång i månaden min favoriträtt Gyoza. Det är en japansk motsvarighet till kinesernas dim sum, dumplings. De är så himla goda, det finns med fisk eller med fläskfyllning, jag som gillar båda brukar ta hälften var (eller egentligen är det för att jag aldrig kan bestämma mig). Det serveras med ris och en gudomligt god sojasås.

Sov gott

Kram V



Pysselträff


I lördags var det pysselträff, som vanligt var det supertrevligt. Vi har alltid så himla roligt när vi träffas, den här gången var vi ganska få men det var faktiskt ganska skönt
Mia  Ankie  Michaela  Berit (som inte har någn blogg) och jag.
 
Ni måste gå in och kika på tjejernas bloggar de skapade helt fantastiska saker allihopa. Som vanligt så fick inte jag så mycket gjort, otroligt att man kan sitta i 10 timmar och inte få något gjort  men jag hade väldigt trevligt iallafall =)

Är det någon som vill komma på en träff så är det bara att skriva till mig så ska ni få en inbjudan, vi brukar ses ungefär varannan månad, kan bli oftare beroende på intresse.




Mamma Mia vilken film


Nu måste alla tjejer omedelbartbums gå och se filmen Mamma Mia, ta med era mammor också. Åhhhhhhhh den var så BRA, helt otroligt fantastiskt bra. Jag både skrattade och grät, har ju också haft turen att få se musikalen på Cirkus och den var ju också helt underbar. 

Jag tror jag tar mitt pick och pack och flyttar till Grekland nu, det såg så härligt ut med sjalar som blåste i vinden sen att jag skulle bli sur för att jag precis fönat och fixat med håret i en halvtimme är en annan historia =)

Kramar till er

Kortlåda


Förra helgen började jag och
Ankie att göra ett varitt kortställ, igår kväll fick jag ändan ur och gjorde min med hjälp av en mall från tussan Jag har inte dekorerat ännu men jag är så nöjd med det fina pappret så det blir nog inte så mycket ändå. Det tog lite tid men det var bara kul, gällde dock att hålla tungan rätt i mun när jag gjorde hålen.

Hålen gjorde jag med min Crop A Dile, med den kan man göra hål i väldigt tjock kartong så den kom verkligen till användning. Den är ju lite sne här och där men det tycker jag är helt ok med tanke på att det var första gången jag gav mig på ett sånt här stort projekt..

Pappret kommer från Heidi Grace Design och det fyndade jag för 3.50 hos scrapbox häromdagen.

Här kommer "underverket" =)












Mockarutor aka. Kärleksmums






 Igår kväll blev det baka av igen, denna gång blev det mockarutor aka. Kärleksmums. Receptet kommer från min idol inom bakvärlden Leila Lindholm.

Det blev ruskigt gott  men jag är dock tveksam till glasyren då man ska ha 2 dl grädde. Om det inte hade varit mitt i natten (som vanligt när jag bakar) så hade jag ringt mormor om recept. Inget fel i smaken utan det var jättegott men det kändes lite väl onyttigt, ska prova att göra glasyr med florsocker nästa gång och ev. lite mindre smör också. 



Receptet kommer från www.recept.nu


5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)

Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering


Tips

När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.


Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.

4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.

7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.

8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.

9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

11. Strö över kokos och servera skuren i rutor

.


Världens bästa Demian


Har precis kommit hem från Djurgården där en av världens bästa artister spelat, nämligen Lars Demian. Åhhh det var så bra, han är helt fantastisk, så braaaaaaaaaaaaaaa. Han spelade i samarbete med Parkteatern och det som är så kul med det är att man kan sitta väldigt nära scenen så vi satt på en filt inte ens 2 meter ifrån honom......gaahhhhhh, sjukt kul. 

Har ni inte sett eller hört honom tidigare passa då på den 23 juli då han spelar på Terassen/Kulturhuset.










Så här såg jag ut när vi åkte för att kolla på Lars Demian.




Annat kul som jag hann med idag var att åka till Scrapbox 
www.scrapbox.se i Västerhaninge med Ankie. Riktigt bra butik med ett väldigt bra utbud på scrappsaker så dit kommer jag definitivt åka tillbaka.

Det blev lite shoppat, papper, blommor och snygga Journal Oad från K&Company och lite band som inte fastnade på bild idag.
Har ni vägarna förbi så har de 30% på alla mönstrade papper.



Hopps ni haft en bra dag.

Kram V

Ett kort


Jag är med i en födelsedagsswapp på www.pyssel.net det betyder att varje månad skickar man ett paket med godsaker = pyssel till en person som fyller år. Det som är allra roligtast är att det är MIN månad nästa gång......jippppppi 

Här är kortet som jag skickade med i paketet.

Flickan kommer från Hänglar&Stänglar, papper från K&Company, kuvertet och gröna kvisten från Quickutz, små tags från Sizzlitz, små blommor i mitten från Reprint, Texten "Have fun"  och blomman är RubOns från Art Warehouse. 

Hope u like


Jag ska baka till hela världen


Nää inte riktigt men man skulle nästan kunna tro det.

Idag har jag powerwalkat, bakat vänskapsbröd och tekakor, tvättat och solat lite granna, inte illa inte.



Kolla in min nya mjölburk från Ikea, helt underbar.





Nu åker det högklackat på för jag ska äntligen gå och se Sex in the City filmen.

Ha en supertrevlig kväll

Borta bra men hemma bäst


Har haft ett par jättehärliga dagar i Värmland och på Västkusten och visst är det trevligt att vara borta men jag trivs nog allra bäst hemma =)  bilder kommer snart.
 
Idag/ikväll hann jag med att baka bullar, älskar att vara ledig och kunna och ställa mig och baka kl. 21.30 haaaaahaaa kanske bara jag som gillar det. Har iallafall smaskar bullar och druckit vin  =  lyckad kombination.


För två år sen hände det


Den 8 juli 2006 sa vi ja till varandra i Högalidkyrkans kapell. Det var en helt underbar dag som för alla brudar  =)

Ett av de roligaste minnet jag tror vi båda har är när vi fotade och var uppe och knatade på Västerbron, vilken känsla det var. Så gott som alla vi mötte sken upp och önskade oss lycka till och för att inte tala om alla bilar som tutade på bron, helt crazy feeling. Så mycket positiv energi har jag aldrig upplevt. På Långholmen hade de raveparty gissa om de blev paffa när vi kommer rantades med fotograf i hälarna hahahaaa.

Här kommer lite bilder.


   


   

     

    

Kram V

Nu är det semester


Imorgon åker vi till Värmland några dagar för att hälsa på världens bästa Batte, älsklingens mormor. Ska bli så häligt att komma bort lite.

Vi åker sen vidare till Västkusten närmare bestämt Smögen.Älsklingen överraskade mig med att för två veckor sedan ringa och berätta att han bokat "kärlekssemester" några dagar i Smögen. Åhhh han vet att jag älskar Smögen det är helt alldeles alldeles underbart *jätteglad*  Här ska vi bo
http://www.kajsakrabbat.se

Hoppas att ni alla får en jättehärlig sommar

Kram V

Brillante Webblog Award






 "Brillante Webblog Award" kom idag som ett brev från cyberspace från söta Scrapangel  kolla in hennes blogg
http://www.piaspyssel.blogspot.com/ hon är helt fantastisk och jag blir alltid så inspirerad när jag är inne och kikar hos henne, hon är superduperduktig.

"Who gets the "Brillante Webblog Award"? Websites and blogs, which by its currency,the issues of choice and for their designs are especially noteworthy.Here are the Award Rules:1. The winner can take the logo.2. Place a link to the person that send you the award.3. Give the Award to at least 7 other Blogs, which by its currency,the issues of choice and for their designs are especially noteworthy.4. Put a link to these sites on your Blog.5. Write a comment on their Blogs that they've won an Award."

Tack söta vännen *jättejätteglad*

Jag skickar vidare till de bloggar som jag läser så gott som varje dag för att ni är så härliga och inspirerar mig

Ankie http://www.ankieg.blogg.se/  
Naomi http://ninnipysslar.blogspot.com/
Michaela http://kelascrappar.blogspot.com/
Liv http://scrapmania.blogg.se/ 
Ulrika http://www.nattscrapparen.blogspot.com/
Petra http://paradises.blogg.se/  

Kram på er tjejer tycker ni är helt fantastiska

Någon dag ska jag verkligen lära mig hur man länkar snyggt =)

Kram V


Oj, vad fort det går

Jisses tyckte inte det var många dagar sedan jag var inne här men det var det visst.  Sammanfattar veckan som gått här nedan.

Igår vad det pyssel med Ankie
http://www.ankieg.blogg.se/ som vanligt hur nice som helst. Vi hann med både pyssel, shopping på Rusta och Sushi.


 



Åhhh är så arg på mig själv att jag inte beställde denna söta stämpel från
Hängalar&Stänglar av Naomi som var på mässan, men men vad är en bal på slottet.
Tur att Ankie är bättre på att shoppa än jag så att jag får låna.

Hänglarna är målade med ProMarker.



Jag hann med att göra ett minialbum18x9 cm och fick då prova på Ankies nya Bind It All, rolig pryl det där men jag tror inte att jag skulle använda den så mycket. Jag är helt enkelt för lat för att orka dekorera nåt album. Såhär blev det iallafall. 





I veckan hann jag också plocka 3,8 kg jordgubbar......mums Åt upp en hel del på en
gång och resten åkte in i frysen så att jag kan göra smoothies resten av året.




I veckan så skickde jag min älskling att köpa 2 hurtsar från en tjej på Blocket. Jag vet egentligen inte om jag behöver två men i värsta fall kan jag alltid sälja en. Det visade sig vara ett företag som skulle flytta så de sålde alla möjliga kontorsmöbler. Slutade med att han också  köpte två stolar till mitt pysselrum......supersköna att sitta i och så är de snygga.....jippppi Tack älskling.

    

Det var allt för idag. Nu ska jag pyssla vidare för jag har nämligen semester i två veckor så då kan jag vara uppe seeeent. Tjingeling

Kram V